Het Mysterie van Verlaten Pretpark Belgie: Een Spannende Ervaring

verlaten pretpark belgie

Welkom bij het artikel waarin we je meenemen naar een mysterieuze wereld vol verlaten pretparken in België. Of je nu een liefhebber bent van urban exploring, geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, deze verlaten pretparken bieden het allemaal.

Ontdek de sfeer van de vergeten plekken vol stille getuigen van plezier en avontuur. Bezoekers van deze verlaten attractieparken krijgen de kans om terug in de tijd te gaan en te ervaren hoe het park er ooit uitzag.

Dit artikel neemt je mee op een reis door de fascinerende wereld van verlaten pretparken in België. We bespreken hun geschiedenis, de urban exploring community die ze vandaag de dag bezoekt en delen enkele prachtige foto’s van deze unieke locaties.

Belangrijkste punten:

 • Verken de mysterieuze en soms spookachtige wereld van verlaten pretparken in België.
 • Een fascinerende ervaring voor liefhebbers van geschiedenis, urban exploring en unieke avonturen.
 • Ontdek de geschiedenis en verhalen van de opkomst en ondergang van deze verlaten attractieparken.
 • Bekijk prachtige foto’s van deze vergeten plekken en laat je fantasie de vrije loop terwijl je je inbeeldt hoe het ooit geweest moet zijn.
 • Leer meer over hoe je veilig en verantwoordelijk kunt urbexen en zelf een verlaten pretpark in België kunt ontdekken.

De Geschiedenis van Verlaten Pretparken in België

Een van de fascinerende aspecten van verlaten pretparken in België is hun geschiedenis. De meeste van deze parken werden gebouwd in de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw en gingen vaak failliet als gevolg van een gebrek aan bezoekers, gebrek aan investeringen en toenemende concurrentie van andere parken. Sommige pretparken werden ook gesloten vanwege ongelukken en veiligheidsproblemen.

De opkomst van urbex (urban exploring) in de afgelopen decennia heeft geleid tot een hernieuwde belangstelling voor deze verlaten attractieparken. Veel urbexers zijn gefascineerd door de spookachtige sfeer en de geschiedenis van deze parken en brengen ze opnieuw tot leven door middel van foto’s en verhalen.

“Het is fascinerend om de restanten van deze pretparken te ontdekken en je af te vragen hoe het ooit geweest moet zijn toen ze nog open waren,” zegt urbexer Jan. “Je struikelt over de verlaten attracties en ziet overal herinneringen aan het verleden.”

Een van de bekendste verlaten pretparken in België is Ter Beke, dat in 2001 werd gesloten vanwege een ongeluk waarbij twee mensen om het leven kwamen. Dit park is beroemd vanwege zijn houten achtbaan en zijn ongewone thema, dat was geïnspireerd op de film “Indiana Jones”. Andere bekende verlaten pretparken zijn Pretpark Dadipark, Pretpark Meli en Dierenpark Monde Sauvage.

Ondanks de verwoestende branden en vandalisme die sommige van deze parken hebben ondergaan, zijn er nog steeds veel originele attracties en decoraties te zien. Urbexers zijn vaak verrast door de kwaliteit en details van de attracties.

Hoewel urbexen een spannende en avontuurlijke hobby kan zijn, is het belangrijk om veiligheid altijd voorop te stellen en respect te hebben voor de omgeving. Veel van deze verlaten pretparken zijn instabiel en gevaarlijk, dus het betreden ervan kan gevaarlijk zijn.

Ontdekkingstocht door Verlaten Pretparken in Belgie

Ben je klaar om de wereld van urbex te betreden en de verlaten pretparken van België te ontdekken? Dan ben je hier aan het juiste adres! We nemen je mee naar enkele van de meest fascinerende urbex locaties in België, waar je de sporen van verlaten attracties kunt vinden.

Onze eerste stop is het verlaten pretpark Kasteel van Mesen, gelegen in Lede. Dit pretpark, ook bekend als Domein van Mesen, opende zijn deuren in 1955 en sloot in de jaren ’90. Nu is het een paradijs voor urban explorers, met prachtige, maar ook lugubere foto’s van de achtbaan, het spookhuis en andere attracties die hier ooit stonden.

verlaten pretpark foto's

Een andere interessante locatie is Pretpark Dadipark in Dadizele. Dit pretpark sloot in 2002 na verschillende ongelukken en een tragische dood van een jong meisje op de attractie Naga Bay. Nu kun je hier nog steeds de sporen vinden van de attracties, zoals de botsauto’s, de octopus, het spookhuis en de achtbaan.

Tot slot nemen we je mee naar de urbex locatie die bekend staat als The Lost World, gelegen in het oosten van België. Dit verlaten pretpark staat bekend om zijn prachtige graffiti op de overblijfselen van de attracties, zoals de gigantische Tyrannosaurus Rex en andere dieren. Hier vind je ook restanten van de achtbaan en het Schateiland.

Verlaten pretparken zijn niet alleen een schatkamer voor urbexers, maar ook een belangrijk deel van de Belgische geschiedenis. Door deze locaties te ontdekken en vast te leggen op foto’s, behouden we een stukje van ons cultureel erfgoed dat anders verloren zou gaan.

Verlaten Pretparken Nederland en België: Een Vergelijking

Nederland en België hebben beide een aantal prachtige pretparken die jaarlijks vele bezoekers trekken. Helaas zijn er ook pretparken die om verschillende redenen zijn verlaten door hun eigenaren en nu zijn overgeleverd aan de natuur en urbex-enthousiastelingen.

Verlaten pretparken Nederland

In Nederland zijn er verschillende verlaten pretparken die urbexers en avonturiers kunnen verkennen. Een van de bekendste is het pretpark De Vleut in Breda. Dit park is verlaten sinds 1994 en de overblijfselen van de attracties zijn nog steeds zichtbaar.

Een ander bekend verlaten pretpark in Nederland is het Land van Ooit in Drunen. Dit is een pretpark voor kinderen dat in 2007 failliet ging. Sindsdien ligt het er verlaten bij en is het een populaire plek voor urbex-fotografen.

verlaten pretparken Nederland en België

Verlaten pretparken België

Ook in België zijn er een behoorlijk aantal verlaten pretparken te vinden die verkend kunnen worden. Het bekendste verlaten pretpark in België is Waarbeek Park in Harelbeke. Het pretpark is gesloten sinds 2002 en de achtbaan en andere attracties zijn nog steeds te zien.

Een andere populaire urbex-locatie in België is Pretpark Meli in Adinkerke. Dit pretpark was een van de bekendste pretparken in België en sloot zijn deuren in 2002. Sindsdien heeft de natuur het park overgenomen en zijn er nog steeds veel overblijfselen van de attracties te zien.

Urbex Nederland en België

Hoewel beide landen een aantal verlaten pretparken hebben, zijn er enkele verschillen in de manier waarop urbex-enthousiastelingen deze plaatsen benaderen. In Nederland is urbexen nog niet zo populair als in België, waar het al jaren een bekende en populaire hobby is. Dit betekent dat verlaten pretparken in België soms drukker bezocht worden dan die in Nederland.

Echter, urbexen is in beide landen niet zonder risico’s en het is belangrijk om veiligheid voorop te stellen. Urbexers moeten altijd toestemming vragen voordat ze een verlaten pretpark betreden en zich bewust zijn van de gevaren die kunnen schuilen in verlaten gebouwen en attracties.

Meer weten over verlaten pretparken in Nederland en België? Neem dan een kijkje op de websites van ervaren urbexers en ontdek de fascinerende verhalen achter deze en andere verlaten locaties.

Het Ontdekken van Verlaten Pretpark Belgie

Je hebt nu genoeg geleerd over de mysterieuze wereld van verlaten pretparken in België. Ben je klaar om zelf op avontuur te gaan en een verlaten pretpark te ontdekken?

Tips voor het Ontdekken van Verlaten Pretparken

Het ontdekken van verlaten pretparken in België kan een spannend avontuur zijn, maar het is belangrijk om veilig en verantwoordelijk te werk te gaan. Hier zijn enkele tips:

 • Ga niet alleen op pad. Zoek een betrouwbare en ervaren urbex partner om samen mee te gaan.
 • Draag stevige schoenen, handschoenen en beschermende kleding.
 • Zorg voor een goede zaklamp en reservebatterijen.
 • Respecteer de omgeving en neem niets mee uit het pretpark, behalve foto’s en herinneringen.
 • Blijf op de paden en vermijd gevaarlijke gebieden waar de structuur in slechte staat verkeert.
 • Informeer altijd vrienden of familie over je plannen en de locatie van het pretpark waar je naartoe gaat.

Met deze tips in gedachten ben jij klaar om het avontuur aan te gaan en een verlaten pretpark in België te ontdekken. Veel plezier en geniet van de unieke en spookachtige sfeer van deze bijzondere locaties.

FAQ

Kan ik de verlaten pretparken in België bezoeken?

Nee, het betreden van verlaten pretparken is verboden en kan gevaarlijk zijn. Het betreden van deze locaties is vaak illegaal en er kunnen instortingsgevaar en andere veiligheidsrisico’s zijn. We raden ten zeerste af om deze locaties te betreden.

Waarom zijn de pretparken in België verlaten?

De redenen waarom pretparken in België verlaten zijn, kunnen variëren. Het kan te maken hebben met financiële problemen, veranderende trends in de pretparkindustrie of andere omstandigheden. Elk verlaten pretpark heeft zijn eigen unieke verhaal.

Zijn er gevaarlijke situaties in verlaten pretparken?

Ja, verlaten pretparken kunnen potentieel gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Gebouwen kunnen instabiel zijn, er kunnen giftige stoffen aanwezig zijn en er kunnen andere veiligheidsrisico’s zijn. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en de veiligheidsvoorschriften te volgen.

Kan ik foto’s maken in verlaten pretparken in België?

Het betreden van verlaten pretparken is vaak illegaal, dus het maken van foto’s kan riskant zijn. Bovendien moet je respectvol omgaan met deze verlaten locaties en ervoor zorgen dat je geen schade aanricht. Het is altijd het beste om de wet na te leven en te kiezen voor legale en veilige manieren om foto’s te maken.

Zijn er nog andere verlaten pretparken in de wereld?

Ja, naast België zijn er ook verlaten pretparken in andere delen van de wereld. Elk land heeft zijn eigen unieke verlaten attracties en urbex-locaties. Het ontdekken van deze plekken kan een fascinerende en avontuurlijke ervaring zijn.