Bezoek de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen

Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen

Ontdek de geheimen achter de schitterende Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen en maak kennis met de unieke wijnen die hier worden bewaard. Deze wijnkelders hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en zijn een prachtige plek om meer te leren over de Belgische wijnen.

Tijdens uw bezoek aan Alden Biesen kunt u diverse wijntours en proeverijen beleven. Ontdek de smaakvolle Belgische wijnen en leer meer over het productieproces, van de wijngaard tot aan uw glas. Maak kennis met de passie en het vakmanschap dat schuilgaat achter elke fles wijn.

Belangrijkste Punten

  • De Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.
  • Tijdens uw bezoek kunt u deelnemen aan diverse wijntours en proeverijen.
  • Ontdek de unieke smaken van Belgische wijnen en leer meer over het productieproces.
  • De Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen zijn een must-visit bestemming voor wijnliefhebbers.
  • Plan uw bezoek aan Alden Biesen en ontdek de fascinerende wereld van wijn.

De geschiedenis van de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen

De Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen hebben een fascinerende wijngeschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De ridders van de Commanderij gebruikten de kelders om hun wijn te bewaren en te produceren. Deze traditie werd later voortgezet door de Heer van Biesen, die na de Franse Revolutie de wijngaarden weer tot leven bracht.

De historische wijnkelders zijn gebouwd in de 16e eeuw, en zijn een voorbeeld van de typische architectuur uit die tijd. Ze zijn gebouwd in de vorm van een spinnenweb, met een centrale kamer en acht gewelven die eromheen liggen. Deze indeling was niet alleen praktisch voor het bewaren van wijn, maar ook voor het beschermen van de kelders tegen instortingen.

De Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen zijn een belangrijk cultureel erfgoed, en zijn dan ook in 1998 op de lijst van UNESCO geplaatst. Bezoekers kunnen genieten van een unieke ervaring terwijl ze de historische wijnkelders verkennen en meer leren over de Belgische wijngeschiedenis.

Advies van een expert:

“De historische wijnkelders van Alden Biesen zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in wijngeschiedenis. De architectuur en de omgeving maken het een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.”

historische wijnkelders van Alden Biesen

Jaar Gebeurtenis
1220 De Duitse Orde, ook bekend als de Teutoonse Ridders, vestigen zich in Alden Biesen.
1520 De Wijnkelders worden gebouwd door Gravin Maria van Hoen.
1590 De Wijnkelders worden uitgebreid door de ridders van de Commanderij.
1789 De Franse Revolutie zorgt voor de verwoesting van de wijngaarden en de wijnkelders.
1965 De stad Bilzen koopt de Commanderij van Alden Biesen en begint met restauratiewerkzaamheden.

Wijntours en proeverijen bij de Commanderij van Alden Biesen

Tijdens uw bezoek aan de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen kunt u deelnemen aan boeiende wijntours en proeverijen. De tours en proeverijen bieden een leuke en interactieve manier om meer te leren over de fascinerende wereld van Belgische wijnen.

Verken de verschillende wijnroutes die worden aangeboden en ontdek de smaken van Belgische wijnen. Onze deskundige sommeliers zullen u begeleiden doorheen het proefproces van verschillende Belgische wijnen, waaronder rode, witte, mousserende en dessertwijnen.

Wijnproeverij

De wijntours omvatten ook een wijnproeverij waar u verschillende wijnen kunt proeven en de unieke smaken kunt ontdekken. Het is een geweldige manier om verschillende variëteiten te verkennen en de verschillen tussen hen te ervaren.

Onze deskundige sommeliers zullen uitleggen hoe u de wijnen kunt proeven, met behulp van verschillende zintuigen om de smaken en aroma’s te identificeren. Maak kennis met de nuances van verschillende wijnen en leer meer over hoe ze worden geproduceerd.

Wijnroutes

De Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen bieden verschillende wijnroutes aan, afhankelijk van uw smaak en interesses. Zo kunt u bijvoorbeeld de “Rode wijntour” doen waarbij u kennis maakt met de beste Belgische rode wijnen. Of de “Witte wijntour” waarbij u de unieke aroma’s en smaken van verschillende Belgische witte wijnen kunt ontdekken.

Tijdens de wijnroutes krijgt u de kans om meer te leren over het productieproces van de wijnen en de geschiedenis van de Belgische wijnindustrie. Onze deskundige sommeliers zullen u ook wijnen voorstellen die perfect passen bij elk gerecht of gelegenheid.

wijnproeverij

“Wijn is geen luxeproduct, het hoort bij ons leven.” – Hubrecht Duijker

Wijnreizen in de regio van Alden Biesen

Maak uw bezoek aan de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen compleet en plan ook een wijnreis in de omgeving. De regio van Alden Biesen staat bekend om zijn prachtige wijngaarden en wijnhuizen.

Een van de hoogtepunten is het wijndomein De Kluizen in het nabijgelegen Jesseren. Hier kunt u genieten van een uitgebreide rondleiding en proeverij van hun heerlijke wijnen. Het domein produceert verschillende wijnen, waaronder Pinot Noir, Chardonnay en Riesling. Een proeverij bij De Kluizen is een fantastische manier om meer te leren over Belgische wijnen en te genieten van de prachtige omgeving.

Een andere geweldige wijnbestemming is Wijndomein Aldeneyck in het nabijgelegen Maaseik. Hier kunt u genieten van hun heerlijke wijnen en een rondleiding krijgen door hun wijngaarden en wijnmakerij. Het domein produceert onder andere Pinot Gris, Pinot Blanc en Pinot Noir. De wijnen van Wijndomein Aldeneyck vallen regelmatig in de prijzen, dus deze bestemming is een absolute must-visit voor wijnliefhebbers.

Wijnroute Haspengouw

Een van de beste manieren om de Belgische wijnregio te verkennen, is via de Wijnroute Haspengouw. Deze route is ongeveer 70 kilometer lang en voert u langs enkele van de beste wijngaarden en wijnhuizen van België. Hier kunt u genieten van de smaakvolle wijnen, prachtige landschappen en charmante dorpjes.

Locatie Bezienswaardigheden
Hoepertingen Wijndomein Gloire de Duras, Kasteelhoeve de Kerckhem
Heers Wijndomein Kitsberg
Borgloon Wijndomein Sassenbroek, Wijndomein Cuvelier
Heers Wijndomein Kitsberg
Opheers Wijndomein Crutzberg
Maasmechelen Wijndomein Aldeneyck

Of u nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke dagtocht, de Wijnroute Haspengouw biedt voor elk wat wils. Verken de prachtige regio van Alden Biesen en ontdek de heerlijke Belgische wijnen. Plan uw wijnreis vandaag nog!

Conclusie

De Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen bieden een onvergetelijke ervaring voor wijnliefhebbers. Een bezoek aan deze historische wijnkelders is een geweldige manier om meer te weten te komen over de rijke wijngeschiedenis van België en om enkele van de beste wijnen van het land te proeven.

Tijdens uw bezoek aan Alden Biesen kunt u genieten van wijntours en proeverijen, die u een kijkje geven in de wijnproductie van deze authentieke locatie. Bovendien biedt de regio van Alden Biesen enkele van de mooiste wijnroutes van België, waar u kunt genieten van de prachtige wijngaarden en wijnhuizen.

Dus als u op zoek bent naar een uniek uitstapje, plan dan uw bezoek aan de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen. Laat u onderdompelen in de wereld van wijn en ontdek de geheimen van deze fascinerende historische locatie.

FAQ

Hoe kan ik de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen bezoeken?

U kunt de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen bezoeken door een ticket te kopen bij de ingang van de site. Er worden regelmatig rondleidingen georganiseerd waarbij u meer te weten komt over de geschiedenis van de wijnkelders en kunt genieten van een wijnproeverij.

Hoe lang duurt een wijntour bij de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen?

Een wijntour bij de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de gekozen rondleiding. Tijdens de tour krijgt u de kans om de historische wijnkelders te verkennen en meer te weten te komen over de wijnproductie in de regio.

Kan ik wijnen kopen bij de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen?

Ja, u heeft de mogelijkheid om wijnen te kopen bij de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen. Er is een winkel waar u diverse Belgische wijnen kunt kopen, zodat u kunt genieten van deze heerlijke wijnen thuis.

Zijn er speciale evenementen georganiseerd bij de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen?

Ja, er worden regelmatig speciale evenementen georganiseerd bij de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen, zoals wijnproeverijen, wijnworkshops en culinaire evenementen. Houd de website in de gaten voor aankomende evenementen en speciale activiteiten.

Is de site toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, de Wijnkelders van de Commanderij van Alden Biesen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn speciale faciliteiten beschikbaar om ervoor te zorgen dat iedereen de wijnkelders kan verkennen en deel kan nemen aan de activiteiten.