Wat te doen in de Ardennen bij slecht weer

wat te doen in ardennen bij slecht weer

Als je van plan bent om naar de Ardennen te reizen en het weer niet meezit, maak je dan geen zorgen! Er zijn nog genoeg leuke dingen te doen, zelfs als het regent of stormt. In dit artikel laten we je kennismaken met enkele activiteiten en plaatsen die je kunt bezoeken bij slecht weer. Ontdek overdekte attracties en cultuurschatten die de Ardennen uniek maken, zelfs bij slechte weersomstandigheden.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, cultuur of lekker eten, we helpen je graag bij het plannen van je perfecte Ardennen-uitje. Dus leun achterover en ontdek wat te doen in de Ardennen bij slecht weer!

Activiteiten in de Ardennen bij regen

Laat de slechte weersomstandigheden je niet tegenhouden om de Ardennen te verkennen! Er zijn tal van overdekte activiteiten beschikbaar om van te genieten, zelfs bij regenachtig weer. Hier zijn enkele suggesties voor activiteiten:

Bezoek een museum

Breng een bezoek aan een van de vele musea in de Ardennen. Leer meer over de geschiedenis van de regio en bewonder de prachtige kunstwerken. Het Bastogne War Museum is een aanrader voor geschiedenisliefhebbers, terwijl het Huis van het Middeleeuwse Erfgoed in de provincie Namen een must-see is voor kunstliefhebbers.

Indoor speeltuinen

Neem de kinderen mee naar een indoor speeltuin om te spelen en plezier te hebben, terwijl je droog blijft. Er zijn verschillende speeltuinen beschikbaar in de regio, zoals Speelcircus Bongo in Durbuy en Goolfy Black Light Mini Golf in Luik.

“Laat de slechte weersomstandigheden je niet tegenhouden om de Ardennen te verkennen!”

Escape Rooms

Test je vaardigheden en los puzzels op in een van de vele escape rooms in de Ardennen. Daag jezelf uit en werk samen met vrienden of familie om te ontsnappen binnen de tijdslimiet.

Indoor klimmen

Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, probeer dan indoor klimmen bij een van de klimhallen in de Ardennen. Er zijn verschillende locaties beschikbaar, waaronder de klimhal Altitude 164 in Namen en Newlife Outdoor Activity Center in La Roche.

Bioscoop

Geniet van de nieuwste films bij een van de vele bioscopen in de regio. Kies uit meerdere theaters, waaronder Pathé in Luik en Aventure in Marche-en-Famenne.

Er zijn genoeg overdekte activiteiten om van te genieten in de Ardennen bij regenachtig weer. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of ontspanning, er is voor elk wat wils.

  • Activiteiten Ardennen bij regen
  • Overdekte activiteiten Ardennen

Cultuur in de Ardennen bij slecht weer

De Ardennen hebben veel te bieden op het gebied van cultuur, zelfs bij slecht weer. Er zijn verschillende musea en indoor attracties waar je je kunt vermaken en tegelijkertijd droog kunt blijven.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en kunst, dan is het Bastogne War Museum een must-see. Hier ontdek je de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen. Het museum heeft een uitgebreide collectie, interactieve tentoonstellingen en een filmzaal.

Een andere populaire attractie is het Centre d’Interprétation de la Chauve-Souris (Vleermuizen Interpretatiecentrum). Hier leer je alles over de verschillende soorten vleermuizen die in de Ardennen leven, hun gewoontes en de manier waarop ze zich voeden. Het centrum is zowel educatief als interactief en leuk voor het hele gezin.

Als je op zoek bent naar iets meer artistieks, dan is het Musée en Piconrue een geweldige optie. Dit museum heeft als thema de cultuur en geschiedenis van de Ardennen en biedt tentoonstellingen over verschillende onderwerpen, waaronder archeologie, ambachten en religieuze kunst.

musea Ardennen

Tip: Als je van plan bent meerdere musea te bezoeken, overweeg dan om een museumkaart aan te schaffen. Hiermee krijg je korting op de toegangsprijs en kun je meerdere musea bezoeken met één kaartje.

Naast musea zijn er ook indoor attracties waar je je kunt vermaken. Bijvoorbeeld Plopsa Coo, een overdekt pretpark met attracties voor alle leeftijden. Ze hebben ook een indoor speeltuin, ideaal voor kinderen die even willen rennen en klimmen.

Een andere optie is de Les Grottes de Han. Hier kun je een bezoek brengen aan de beroemde grotten van Han en een rondleiding krijgen met een audiogids. Een groot deel van de tour is overdekt, dus je hoeft niet bang te zijn om nat te worden!

Tip: Vergeet niet om online je tickets te boeken voor musea en attracties om wachtrijen te voorkomen en te profiteren van eventuele kortingen.

Ontspanning bij slecht weer in de Ardennen

Als je even wilt ontsnappen aan de regen en jezelf wilt verwennen, bieden de Ardennen verschillende wellnessfaciliteiten waar je kunt genieten van een massage, sauna of andere behandelingen.

Zorg goed voor jezelf

Laat je verwennen en geniet van wat welverdiende rust en ontspanning. Een van de beste wellnesscentra in de Ardennen is Spa, dat bekend staat om zijn thermaalbaden en unieke behandelingen. Met zijn ontspannen atmosfeer en luxueuze faciliteiten biedt het Spa een geweldige ervaring voor alle bezoekers. Andere populaire wellnesscentra zijn het Radisson Blu Balmoral en het Hotel Spa-Balmoral, dus er is genoeg keuze om jezelf te trakteren op een dagje ontspanning.

wellness Ardennen bij slecht weer

Als je liever in je eigen accommodatie wilt blijven, zijn er ook tal van mogelijkheden om een massage of andere behandelingen op locatie te boeken. Veel hotels en vakantiehuizen bieden deze diensten aan en kunnen je helpen bij het regelen van massages, thermaalbaden en meer.

Het is belangrijk om te onthouden om voor jezelf te zorgen en af en toe te ontspannen, vooral als het weer niet meewerkt. De Ardennen bieden genoeg mogelijkheden om te genieten van wat welverdiende rust en ontspanning, dus laat jezelf verwennen en geniet ervan!

Restaurants met overdekt terras in de Ardennen

Als je op zoek bent naar een plek om te genieten van lekker eten en drinken terwijl je beschermd bent tegen het weer, zijn er verschillende restaurants in de Ardennen met een overdekt terras. Hier kun je lokale specialiteiten proeven en gezellig dineren.

Een van deze restaurants is La Brasserie du Val de Poix, gelegen in het hart van de Ardennen. Het heeft een overdekt terras waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op een kasteel en een rivier. Het menu biedt verschillende lokale gerechten, waaronder de beroemde Ardeense ham.

Een andere optie is Restaurant du Moulin de Lisogne, gevestigd in een voormalige molen. Het heeft een charmant overdekt terras met uitzicht op de rivier de Bocq. Het menu biedt gerechten van hoge kwaliteit, bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Tot slot, voor degenen die op zoek zijn naar een meer informeel diner, is er Le Batifol in Durbuy, een gezellig restaurant met een overdekt terras. Het menu biedt pizza’s, pasta’s en andere internationale gerechten.

  • La Brasserie du Val de Poix – Rue de Poix 79, 6921, Mirwart
  • Restaurant du Moulin de Lisogne – Rue de la Molignée 1, 5501, Dinant
  • Le Batifol – Rue Comte d’Ursel 14, 6940, Durbuy

Shoppen in de Ardennen bij slecht weer

Als het weer niet meezit, kun je in de Ardennen nog steeds genieten van een leuke dag vol winkelen. De regio heeft een aantal winkelcentra en boetiekjes die je kunt verkennen terwijl je lekker droog blijft.

Winkelcentra

De Ardennen hebben verschillende winkelcentra waar je een breed scala aan winkels kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar kleding, elektronica, accessoires of cadeaus, je zult het hier zeker vinden.

Bezoek het winkelcentrum Belle-Ile in Luik voor een dagje winkelen. Het is een groot winkelcentrum met veel bekende merken en restaurants waar je tussen het winkelen door een hapje kunt eten.

Boetiekjes

Voor unieke items en lokale souvenirs kun je terecht bij de vele boetiekjes in de Ardennen. Hier vind je handgemaakte spullen, kunst en andere items die de moeite waard zijn om te bekijken.

Breng een bezoek aan Sfeer voor een breed scala aan woonaccessoires en decoraties. Je vindt er alles van kaarsen tot meubels, en kunt hier een mooi cadeau vinden voor jezelf of voor een vriend.

Vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij Les Secrets d’Emilie in Marche-en-Famenne, waar je handgemaakte sieraden en accessoires kunt vinden.

SEO tip: Vergeet niet om lokale zoekwoorden op te nemen, zoals “shopping in de Ardennen” en “boetiekjes in de Ardennen”, om ervoor te zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten verschijnt.

FAQ

Wat te doen in de Ardennen bij slecht weer?

Bij slecht weer in de Ardennen zijn er nog steeds genoeg leuke activiteiten om van te genieten. Ontdek overdekte activiteiten zoals musea, indoor speeltuinen en escape rooms.

Welke cultuur kan ik ontdekken in de Ardennen bij slecht weer?

Als je geïnteresseerd bent in cultuur, kun je de Ardennen bij slecht weer verkennen door een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Ontdek de rijke geschiedenis en kunstschatten van de regio terwijl je geniet van overdekte attracties.

Zijn er wellnessfaciliteiten in de Ardennen voor slecht weer?

Ja, als je wilt ontspannen tijdens slecht weer, bieden de Ardennen verschillende wellnessfaciliteiten waar je kunt genieten van een massage, sauna of andere behandelingen. Laat je verwennen en geniet van wat welverdiende rust en ontspanning.

Zijn er restaurants met overdekt terras in de Ardennen?

Jazeker! Als je op zoek bent naar een plek om te genieten van lekker eten en drinken terwijl je beschermd bent tegen het weer, zijn er verschillende restaurants in de Ardennen met een overdekt terras. Hier kun je lokale specialiteiten proeven en gezellig dineren.

Is er mogelijkheid om te winkelen in de Ardennen bij slecht weer?

Absoluut! Wanneer het weer niet meewerkt, is winkelen in de Ardennen een leuke optie. Ontdek de lokale boetiekjes en winkelcentra waar je unieke souvenirs, kleding en andere items kunt vinden. Geniet van een dagje winkelen terwijl je binnen bent.