Over ons

Welkom op onze website over onze hobby en passie, het kweken en verzorgen van onze gevleugelde lievelingen. Ik ben Marnix en mijn vrouw heet Carine. Ik ben in Torhout geboren in het jaar 1958. Wij wonen in België, provincie West-Vlaanderen. In Koekelare, tussen Torhout en Diksmuide.

De interesse voor de vogelkweek is begonnen zo'n 20jaar terug, toen heb ik een volière gebouwd voor het kweken van kanaries. Na verloop van tijd kwamen daar natuurlijk de eerste jongen van. De jonge vogels die ik over had bracht ik toen naar de handelaar, internet bestond toen nog niet. Daar zag ik voor het eerst kleine papegaaitjes zitten. Het bleken agaporniden te zijn, meer bepaald wildkleur personata's. Meteen heb ik toen daar een koppel van gekocht ,en mijn volière in twee delen verdeeld om ze apart van mijn kanaries te kunnen huisvesten. Ik heb toen een kweekbakje gemaakt en die in mijn volière opgehangen en kort daarna begonnen ze aan de kweek. Het koppel waren dus twee wildkleuren groen , en ik was toen stomverbaasd toen bleek dat er in het nest tussen de groene ook een blauwe vogel zat. In die tijd kende ik dus nog niets van vererving en genetica van vogels. Maar door omstandigheden was er toen steeds minder tijd om me met de vogels bezig te houden en kwam het zo ver dat ik de volière een paar jaar later terug afgebroken heb.

Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan, en daarom hebben wij in 2003 beslist om toch maar een nieuwe volière te bouwen. Ook omdat Carine een ware dierenliefhebster is. En ditmaal om ons toe te leggen op het kweken en verzorgen van zuiver wildkleur personata's.

Wij zijn aangesloten bij de West-Vlaamse Parkietenclub WPC en bij de bekende speciaalclub voor agaporniden BVA waar we ook onze ringen vandaan halen. Onze lidnummers zijn wpc d628 en bva 2019.

We hebben ondertussen al heel wat opgestoken van ervaren kwekers uit beide verenigingen, en uit het agapornidenboek van de Dirk Van den Abeele en via het internet natuurlijk.

TOP