Bezoek het fascinerende Brussels Stripmuseum – Plezier voor iedereen!

Brussels Stripmuseum

Ben je een fan van stripverhalen of op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Brussels Stripmuseum! Dit museum is volledig gewijd aan de fascinerende wereld van de Belgische strip en is een must-visit bestemming voor liefhebbers van stripverhalen en stripkunst.

Het Brussels Stripmuseum is gevestigd in een voormalig warenhuis dat is ontworpen door de Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers. Het museum opende zijn deuren in 1989 en heeft sindsdien een indrukwekkende collectie opgebouwd van stripverhalen en stripkunstwerken van verschillende Belgische striptekenaars.

Als je het Brussels Stripmuseum bezoekt, leer je niet alleen meer over de geschiedenis van de Belgische strip, maar bewonder ook kunstwerken van beroemde Belgische striptekenaars zoals Kuifje en Suske en Wiske. Het museum biedt ook educatieve activiteiten en workshops voor kinderen, wat het een perfecte bestemming maakt voor een gezinsuitje.

Dus, waar wacht je nog op? Breng vandaag nog een bezoek aan het Brussels Stripmuseum en ontdek het wonderlijke universum van de Belgische strip!

Belangrijkste punten:

  • Het Brussels Stripmuseum is gevestigd in een voormalig warenhuis ontworpen door Marcel Broodthaers.
  • Het museum is gewijd aan de Belgische strip en heeft een uitgebreide collectie stripverhalen en stripkunstwerken.
  • Je kunt kunstwerken bewonderen van beroemde Belgische striptekenaars zoals Kuifje en Suske en Wiske.
  • Het museum biedt educatieve activiteiten en workshops voor kinderen.
  • Het is een perfecte bestemming voor een gezinsuitje.

De geschiedenis van het Brussels Stripmuseum

Het Brussels Stripmuseum, ook bekend als het Belgisch Stripmuseum, werd opgericht in 1989 en heeft sindsdien een indrukwekkende collectie opgebouwd. Het was oorspronkelijk gevestigd in een voormalig warenhuis ontworpen door de bekende Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers. Het museum is toegewijd aan de Belgische strip en toont werken van bekende Belgische striptekenaars.

De Belgische strip heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk onderdeel van de Belgische cultuur. Het Brussels Stripmuseum geeft een overzicht van deze geschiedenis en laat de evolutie van de Belgische strip zien vanaf het begin tot nu. Het museum heeft zich toegewijd aan het behoud van stripkunstwerken en het promoten van stripverhalen en heeft daardoor een unieke collectie opgebouwd.

Bezoekers van het Brussels Stripmuseum kunnen onder andere werken bewonderen van de beroemde Belgische striptekenaars zoals Hergé (bekend van Kuifje), Willy Vandersteen (Suske en Wiske), Morris (Lucky Luke), Franquin (Guust Flater), Peyo (De Smurfen) en nog veel meer.

Ontdek de collectie van het Brussels Stripmuseum

Het Brussels Stripmuseum heeft een indrukwekkende collectie stripverhalen en stripkunst, waaronder enkele van de bekendste Belgische stripreeksen aller tijden. Hier volgt een selectie van enkele hoogtepunten van de collectie:

Belangrijkste stripreeksen Beschrijving
Kuifje De spannende avonturen van de jonge reporter en zijn hond zijn geliefd bij jong en oud. Bewonder originele tekeningen en manuscripten van de hand van de legendarische striptekenaar Hergé.
Suske en Wiske Deze populaire stripreeks, bedacht door Willy Vandersteen, volgt de avonturen van twee jonge vrienden en hun eigenzinnige oom. Ontdek de vele personages en de humoristische tekenstijl van Vandersteen.
Blake en Mortimer Deze spannende avonturenreeks van Edgar P. Jacobs draait om de avonturen van de Britse kapitein Francis Blake en zijn vriend Professor Philip Mortimer. Bewonder de gedetailleerde tekeningen en de spannende verhalen.

Naast deze bekende stripreeksen heeft het Brussels Stripmuseum nog veel meer te bieden. Zo kun je ook kennismaken met minder bekende striptekenaars en hun werk. Bovendien is er veel aandacht voor de technieken en creatieve processen achter het maken van stripverhalen.

Als je geïnteresseerd bent in stripkunst in het algemeen, dan zul je zeker geboeid zijn door de diverse stijlen en genres die in de collectie van het Brussels Stripmuseum vertegenwoordigd zijn. Van humoristisch tot dramatisch, van realistisch tot surrealistisch, er is voor elk wat wils.

Brussels Stripmuseum collectie

“Het Brussels Stripmuseum is een paradijs voor liefhebbers van stripverhalen en stripkunst!”

Of je nu een fervent liefhebber bent van Kuifje en Suske en Wiske, of gewoon op zoek bent naar een leuke en educatieve activiteit voor het hele gezin, het Brussels Stripmuseum biedt voor elk wat wils. Mis deze kans niet om de rijke geschiedenis en diversiteit van de Belgische strip te ontdekken!

Een bezoek aan het Brussels Stripmuseum

Het Brussels Stripmuseum is een niet te missen bestemming voor liefhebbers van stripverhalen en stripkunst. Het museum biedt een unieke en boeiende ervaring voor alle leeftijden. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je museumbezoek te halen:

Openingstijden en toegangsprijzen

Het Brussels Stripmuseum is elke dag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, behalve op maandag. De toegangsprijs bedraagt €10 voor volwassenen en €7 voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Houd er rekening mee dat het museum op drukke dagen behoorlijk vol kan zijn, dus het is het beste om je kaartjes van tevoren online te boeken.

Rondleidingen en educatieve activiteiten

Het Brussels Stripmuseum biedt ook rondleidingen en educatieve activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten zijn ontworpen om kinderen te helpen de geschiedenis en kunst van de Belgische strip beter te begrijpen. Bovendien zijn er regelmatig workshops en tentoonstellingen waar kinderen kunnen leren hoe ze hun eigen stripverhalen kunnen maken.

De stripboekenwinkel

Vergeet niet om de stripboekenwinkel van het Brussels Stripmuseum te bezoeken voordat je vertrekt. Hier vind je een uitgebreide collectie stripboeken en andere gerelateerde merchandise. Of je nu op zoek bent naar een leuk cadeau of gewoon je eigen stripverzameling wilt uitbreiden, de stripboekenwinkel heeft voor elk wat wils.

Brussels Stripmuseum

De cafetaria

Tot slot, als je honger hebt gekregen van al dat leren over de Belgische strip, kun je een bezoek brengen aan de cafetaria van het museum. Hier kun je genieten van een hapje en een drankje terwijl je nadenkt over alles wat je hebt gezien en geleerd in het museum.

Conclusie

Ben je op zoek naar een leuke en educatieve activiteit voor het hele gezin? Breng dan zeker een bezoek aan het Brussels Stripmuseum, ook wel bekend als het Belgisch stripmuseum of het Marcel Broodthaers museum. Dit museum biedt een fascinerende ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de Belgische strip, met een uitgebreide collectie originele tekeningen, manuscripten en andere memorabilia van beroemde stripverhalen zoals Kuifje en Suske en Wiske.

Een rijke geschiedenis

Het Brussels Stripmuseum werd opgericht in 1989 en is gehuisvest in een voormalig warenhuis ontworpen door de Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers. Het museum toont de evolutie van de Belgische strip en maakt kennis met de vele getalenteerde Belgische striptekenaars die wereldberoemd zijn geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Brussels Stripmuseum een belangrijk onderdeel van de Belgische cultuur is geworden.

Een indrukwekkende collectie

De collectie van het Brussels Stripmuseum is werkelijk indrukwekkend. Bewonder originele tekeningen, manuscripten en andere memorabilia van bekende stripreeksen zoals Blake en Mortimer, Lucky Luke, De Smurfen, en nog veel meer. Leer meer over de technieken en creatieve processen achter het maken van stripverhalen en ontdek de verschillende stijlen en genres die vertegenwoordigd zijn in de collectie van het museum.

Een onvergetelijke ervaring

Een bezoek aan het Brussels Stripmuseum is een onvergetelijke ervaring. Verken de tentoonstellingsruimtes en ontdek de rijke geschiedenis van de Belgische strip. Het museum biedt ook educatieve activiteiten en workshops voor kinderen, waardoor het een perfecte bestemming is voor een gezinsuitje. Geniet van de interactieve tentoonstellingen, bekijk animatiefilms gebaseerd op stripverhalen en blader door de uitgebreide stripboekenwinkel. Vergeet niet om een souvenirtje mee te nemen om je bezoek aan het Brussels Stripmuseum te herinneren.

Kortom, het Brussels Stripmuseum is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de Belgische stripwereld. Breng vandaag nog een bezoek en dompel jezelf onder in het wonderlijke universum van de stripverhalen en stripkunst!

FAQ

Wat zijn de openingstijden van het Brussels Stripmuseum?

Het Brussels Stripmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Hoeveel kost een ticket voor het Brussels Stripmuseum?

De tarieven voor een ticket voor het Brussels Stripmuseum variëren, afhankelijk van de leeftijd en het type ticket. Kijk op onze website voor de actuele prijzen.

Is het Brussels Stripmuseum toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, het Brussels Stripmuseum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn liften en andere faciliteiten beschikbaar om het museum toegankelijk te maken voor iedereen.

Kan ik foto’s maken in het Brussels Stripmuseum?

Ja, het is toegestaan om foto’s te maken in het Brussels Stripmuseum. We vragen je wel om rekening te houden met andere bezoekers en het gebruik van flitslicht te vermijden.

Kan ik eten en drinken meenemen naar het Brussels Stripmuseum?

Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen naar het Brussels Stripmuseum. Er is echter een café-restaurant in het museum waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Kan ik mijn ticket voor het Brussels Stripmuseum online kopen?

Ja, je kunt je ticket voor het Brussels Stripmuseum online kopen via onze website. Dit bespaart tijd bij de ingang en garandeert toegang tot het museum.

Zijn er speciale activiteiten voor kinderen in het Brussels Stripmuseum?

Ja, het Brussels Stripmuseum biedt speciale activiteiten en workshops voor kinderen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze kinderprogramma’s.